Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Δεν έχουμε ζήσει πραγματικό έρωτα εάν δεν έχουμε τραγουδήσει το…Felicità

Το «Felicità» (προφέρεται [felitʃiˈta], ιταλικά σημαίνει «Happiness») είναι ένα τραγούδι του ιταλοαμερικανικού ντουέτου Al Bano και Romina Power, που κυκλοφόρησε το 1982.

Ήταν μια διεθνής εμπορική επιτυχία και παραμένει αναμφισβήτητα το πιο γνωστό τους τραγούδι.

Πληροφορίες τραγουδιού
Το ντουέτο συμμετείχε με το κομμάτι στο Μουσικό Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1982 και τερμάτισε δεύτερο. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Μόναχο στο στούντιο του Giorgio Moroder, με τον Gian Piero Reverberi να υπηρετεί ως ενορχηστρωτής. Εμφανίστηκε στο άλμπουμ τους το 1982 Felicità (γνωστό και ως Aria pura). Το τελευταίο κομμάτι από το άλμπουμ, “Arrivederci a Bahia”, κυκλοφόρησε ως η Β πλευρά. Για την ισπανική κυκλοφορία, και τα δύο τραγούδια ηχογραφήθηκαν εκ νέου στα ισπανικά και το σινγκλ έλαβε μια διαφορετική εικόνα διασκευής.

Το “Felicità” γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς έφτασε στην κορυφή των ιταλικών σινγκλ τσαρτ και τελικά πουλήθηκε σε εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς τον Μάρτιο-Ιούνιο του 1982.

Το τραγούδι ερμήνευσαν οι Laislavo ‘Lado’ Kravanja και Léa Seydoux στο τέλος της ταινίας Lourdes του 2009.

Μουσικο βιντεο
Το μουσικό βίντεο για το τραγούδι γυρίστηκε στο Λένινγκραντ, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Απεικονίζει τον Albano Carrisi και τη Romina Power να ερμηνεύουν το τραγούδι ενώ οδηγούν ένα μηχανοκίνητο σκάφος και κάθονται σε μια άμαξα. Η Ρομίνα και οι περισσότεροι έξτρα φορούν ιστορικές στολές.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα