Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες από τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Το 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία με κάλαντα, στο Πέτρινο πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.

Ενώ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, ο δήμος σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργάνωνει μια δωρεάν χριστουγεννιάτικη συναυλία, στο δημαρχείο Πανοράματος- αίθουσα Λίτσα Φωκίδη.

Τα σχολεία, μας τραγουδούν τα κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γιορτινές ψαλμωδίες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ημέρες & Ώρες
Πα 15/12
20:00
Δε 18/12
19:30
Περισσότερες Πληροφορίες
Χριστουγεννιάτικη συναυλία του δήμου με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πανοράματος
και
Χριστουγεννιάτικη συναυλία του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας και του 1ου Δημοτικού Ασβεστοχωρίου στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας– Τα σχολεία μας τραγουδούν τα κάλαντα!

Την Παρασκευή 15/ Δεκεμβρίου 023, στο δημαρχείο Πανοράματος
Χριστουγεννιάτικη συναυλία του δήμου με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Εορταστικές μελωδίες περιλαμβάνει η χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στο δημαρχείο Πανοράματος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Στη συναυλία συμμετέχουν η συμφωνική ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου, που θα μας μεταφέρουν το πνεύμα των ημερών, τραγουδώντας και ψάλλοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Υπεύθυνοι μουσικοί της συναυλίας είναι ο Στέργιος Μοσχογιάννης και η Αγγελική Κρίσιλα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πανοράματος.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Μια πρώτη γεύση από χριστουγεννιάτικες μελωδίες πήραν οι συμμετέχοντες στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Με το κοινό να απολαμβάνει παραδοσιακά και βυζαντινά κάλαντα, που τού χάρισαν ο μουσικός Δημήτρης Μανούσης και η παραδοσιακή ορχήστρα και η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου.

Να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1992 στεγάζεται σήμερα στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Πυλαία, με τη μαθητική κοινότητα του σχολείου να αυξάνεται σταδιακά.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παιδικά χαμόγελα, ζεστές φωνές και όμορφες ευχές θα πλημμυρίσουν το Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας στην ανοιχτή, χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Πυλαίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.

Στην εκδήλωση, η οποία έχει τον τίτλο «Τα σχολεία μας τραγουδούν τα κάλαντα» μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, θα ψάλουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γιορτινές ψαλμωδίες, προσφέροντας σε όλους όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές λίγες ημέρες πριν την έλευση του Θεανθρώπου.

Μαζί στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει τη σημασία τέτοιων συναντήσεων.

«Χαίρομαι που τα παιδιά από τα σχολεία μας θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικες ψαλμωδίες. Μαζί με τα Χριστούγεννα έρχεται και η ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Ιδιαίτερα φέτος που ξαναβρισκόμαστε τους ανθρώπους μας, βλέπουμε τα πρόσωπά τους χωρίς μάσκες και διακρίνουμε τα χαμόγελά τους και επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Εύχομαι υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλους και ο καινούριος χρόνος να είναι γεμάτος ελπίδα, αισιόδοξες στιγμές και ανθρωπιά».

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα