Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η καλή είδηση της ημέρας | Η σπιρουλίνα των Σερρών «ταξιδεύει» στις αγορές του κόσμου

Η σπιρουλίνα είναι μια υπερτροφή με πλούσια διατροφική αξία και ευεργετικά χαρακτηριστικά.

Η παραγωγή της σπιρουλίνας στις Σέρρες, Ελλάδα, αποτελεί επιτυχημένη επιχείρηση που έχει εξαγωγικές δραστηριότητες σε Ευρώπη και Καναδά.

Η σπιρουλίνα περιέχει βιταμίνες, αμινοξέα, πρωτεΐνες και σίδηρο, και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να επιβιώσει μόνο με σπιρουλίνα και νερό. Είναι γνωστό ότι η σπιρουλίνα έχει εξαιρετικές διατροφικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε διάφορες διατροφικές συμπληρώσεις και διατροφικά προϊόντα.

Η επιλογή της περιοχής στις Σέρρες για την καλλιέργεια της σπιρουλίνας οφείλεται στην ηλιοφάνεια και το γεωθερμικό πεδίο, τα οποία συμβάλλουν στην καλή ποιότητά της. Η σπιρουλίνα αποτελεί μια αξιόλογη πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων και είναι δημοφιλής για τα θρεπτικά της χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές μονάδες παραγωγής σπιρουλίνας, και αυτή η υπερτροφή έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τα οφέλη της στην υγεία. Η παραγωγή σπιρουλίνας αποτελεί ενδιαφέρον παράδειγμα της αξιοποίησης της τεχνολογίας και της φυσικής γεωγραφίας μιας περιοχής για την καλλιέργεια εξαιρετικών τροφίμων.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα