Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η πιο περίεργη ξενάγηση: Γδύθηκαν για να νιώθουν σαν τα αγάλματα

Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε η πιο περίεργη ξενάγηση σε μουσείο. Στην Καταλονία και συγκεκριμένα στο Μουσείο Αρχαιολογίας, η διοίκηση έδωσε ειδική άδεια να ξεναγηθούν γυμνιστές μέσα στους χώρους του.

Η διοίκηση είπε το ναι στα αιτήματα της Λέσχης Νατουραλισμού, που πολύ καιρό τώρα ζητούσε την άδεια για μια ξενάγηση όπου οι παρευρισκόμενοι θα είναι ντυμένοι σαν τον Αδάμ και την Εύα.

Οι επισκέπτες είδαν την έκθεση Bronzes of Riace με φωτογραφίες του Luigi Spina, που απεικονίζουν δύο χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα π.Χ., που ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Riace της Ιταλίας

“Να νιώσουμε πιο κοντά σε αυτό που βλέπουμε”

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Λέσχης Νατουραλισμού, ήθελαν να κάνουν μια πιο ενδιαφέρουσα ξενάγηση, που δεν θα θυμίζει τις τυπικές ξεναγήσεις όπου οι παρευρισκόμενοι απλά ακούνε και παρατηρούνε, αλλά χωρίς την προστασία των ρούχων θα έχουν όλες τις αισθήσεις τους ενεργές στο 100%.

Η Μάρτα, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση, μίλησε για τη μοναδική εμπειρία που βίωσε. «Αισθάνομαι την ίδια ένταση με την παρατήρηση με τα ρούχα, αλλά με τη διαφορά ότι ίσως καταλάβουμε καλύτερα ότι το γυμνό υπήρχε πάντα και τα σώματα δεν πρέπει να αποτελούν πηγή ντροπής για κανέναν

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα