Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024: Επετειακό Παραμυθένιο Χωριό του Αη Βασίλη

Η Ονειρούπολη στην Δράμα, το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη υποδέχεται μικρούς και μεγάλους από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, μοιράζοντας χαμόγελα έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, με ελεύθερη είσοδος για όλους.

Στην κεντρική πλατεία της Δράμας -πλατεία Ελευθερίας- και στο Δημοτικό κήπο στεγάζεται η επετειακή , 20χρονη πλέον Ονειρούπολη, που θα χαρίσει ένα μοναδικό ταξίδι στολισμένο με Χριστουγεννιάτικη μαγεία, στην ψυχή όλων και φέτος,  την εορταστική περίοδο 2023-2024.

Το Χριστουγεννιάτικο, παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη στη δράμα που στολίζεται φέτος για 20η χρονιά, θα σας χαρίσει μαγικές διαδρομές σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

 

Η πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα μεταμορφώνεται για 20η χρονιά στην επετειακή Ονειρούπολη με ένα τοπίο μαγευτικό όπου νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, βρήκαν τον σπιτάκι τους και ψυχαγωγούν τα παιδιά με δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

Η “πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”, η Ονειρούπολη2023-2024  χαρίζει νότες αισιοδοξίας, καθώς κι ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, τόσο στους επισκέπτες όσο και την τοπική κοινωνία, που βιώνει την αύρα της αλληλεπίδρασής της.

Τονώνει την ψυχολογία όλων, μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Σε απόσταση 1 ώρας και 40 λεπτών οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, η Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024 ανοίγει τις πύλες της στις 2 του Δεκέμβρη 2023 ε ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην κεντρική πλατεία της Δράμας κι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ημερήσιες εορταστικές αποδράσεις και σας υπόσχεται χαμόγελα, παιχνίδι, ασφάλεια, χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και σεβασμό σε κάθε παιδική ψυχή.

Άλλωστε η Ονειρούπολη έχει εκείνο το μαγικό συστατικό που τα αλλάζει όλα, αρκεί να το θέλουμε.

Οι μαγικές πόρτες μιας παραμυθένιας πολιτείας ανοίγουν και μας αποκαλύπτουν τις μαγικές διαδρομές με τα κρυμμένα τους μυστικά.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο χώρο της επετειακής Ονειρούπολης  πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεματικά εργαστήρια, που κερδίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας για την χριστουγεννιάτικη απόδραση, που θα ομορφύνει τα Χριστούγεννα 2023 και Πρωτοχρονιά 2024 είναι ζεστά ρούχα, πολύ καλή διάθεση, όρεξη για χαμόγελα φωτογραφίες και για όμορφες εμπειρίες, που θα γίνουν αγαπημένες αναμνήσεις.

Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί κάνει βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και, συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί, μικρούς και μεγάλους.

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Τα παιδιά και όσοι νιώθουν σαν παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να κάνουν πειράματα, να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων.

 

Στο χωριό του Άη Βασίλη καθημερινά θα υπάρχουν δωρεάν δράσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια, ενώ τους επισκέπτες της Ονειρούπολης περιμένουν πολλές μεγάλες εκπλήξεις και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες.

Εκεί με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή και πολλά ζαχαρωτά, σας περιμένει ο αγαπημένος χοντρούλης παππούς, ο Αη Βασίλης με την άσπρη γενειάδα του, να ακούσει την κρυφή σας επιθυμία και να πρωταγωνιστήσει στη selfie σας!

 

Κι επειδή Χριστούγεννα σημαίνει δώρα και φροντίδα, στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα βρείτε τοπικά προϊόντα, γευστικά, αρωματικά, αναμνηστικά και είδη λαϊκής τέχνης για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η Ονειρούπολη 2023-2024 θέλει το πνεύμα των Χριστουγέννων να αγγίξει κάθε παιδική ψυχή ανεξαρτήτου ηλικίας, όπου μικρά παιδιά και έφηβοι διασκεδάζουν… μέχρι δακρύων, παρασύροντας γονείς και παππούδες σε ατελείωτα παιχνίδια και μαγικές αναμνήσεις!

Η Ονειρούπολη λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2023, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις και τους χώρους της, στην Πλατεία Ελευθερίας και στο Δημοτικό Κήπο Δράμας.

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα κάθε μέρας της Ονειρούπολης 2023- 2024, θα ανακοινωθούν πληροφορίες το επόμενο διάστημα.

2 Δεκ – 7 Ιαν 2024
Ονειρούπολη Δράμας
Πλατεία Ελευθερίας – Δημοτικός Κήπος
 
Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024 / Τηλ.252 1 048304 / Λειτουργία Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024: από Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2023 / Είσοδος Ελεύθερη

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα