Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Συναυλίες με Δωρεάν Είσοδο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη – Out of the Box 2023

Κύκλος εκδηλώσεων: Out of the box concert series 2023 στη Θεσσαλονίκη-Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη
Συναυλία: Luca Magni- Davide Martelli – “Flute And Piano Soiree: Avaried Musical Palette”

Υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζει μια εκπληκτική ποικιλία έργων που διασχίζουν διαφορετικές εποχές και μουσικά στυλ.

Ξεκινώντας από τον ρομαντισμό του Donizetti και περνώντας από τις φαντασίες που βασίζονται σε γνωστές όπερες, όπως η “Norma” του Bellini και ο “Barbiere di Siviglia” του Rossini, το πρόγραμμα καταλήγει στις πιο σύγχρονες συνθέσεις όπως τα έργα των Mangani και de Ribera.

Το σύνολο του προγράμματος προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα στοιχεία της κλασικής μουσικής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική εξέλιξη της τέχνης αυτής.

Τι είναι το Out of the Box concert series:
Μια ιδέα που αναδύεται από την ανάγκη για ανατροπή, απόκλιση και απόδραση από το συνηθισμένο πλαίσιο των συναυλιών, από την καθιερωμένη νοοτροπία και τα στερεότυπα.

Η μουσική αντιπροσωπεύει το μέσο απόδρασης – είναι το φως που οδηγεί προς τα έξω. Οι συναυλίες εκτός συνηθισμένου πλαισίου δημιουργούν έναν νέο χώρο που ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη και την απελευθερώνει από τα δεσμά της κανονικότητας.

Θα περιλαμβάνουν συμμετοχές καλλιτεχνών από το εξωτερικό που, σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες, θα παρουσιάζουν σύγχρονα έργα και θεματικές εκδηλώσεις που συνδυάζονται με εκπαιδευτικές ή άλλες δράσεις, σε έναν πολυδιάστατο συνδυασμό των τεχνών και των επιστημών.

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων ξεκίνησε το 2022, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2023, όπου το Πολωνικό Κουαρτέτο εγχόρδων Dafo συνεργάστηκε με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου, τη σολίστ πιάνου κα. Αλακιοζίδου.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η υποστήριξη, η ανάδειξη και η προβολή νέων καλλιτεχνών, μέσω ποικίλων καινοτόμων θεματικών και δράσεων. Επιδιώκουμε την πολυπολιτισμικότητα και τη δημιουργική σύνθεση θεματικών και τομέων τέχνης.

Luca Magni- Davide Martelli – “Flute And Piano Soiree: Avaried Musical Palette”

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:
Luca Magni:

Ο Luca Magni είναι ένας διακεκριμένος φλαυτίστας με εκτεταμένη καριέρα στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Από το 1996, αφιερώνεται στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τοσκάνης, συνδυάζοντας τη λαϊκή μουσική με την κλασική.

Έχει συνεργαστεί με επιφανείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς. Με πολλές συναυλίες στην Ιταλία (Ρώμη, Τορίνο, Μιλάνο,Φλωρεντία, Ματσεράτα, Μπάρι, Μπολόνια, Σιένα και Βαρέζε, Πάρμα, Lucca, Modena, κ.λπ.) και στο εξωτερικό (Μάλτα, Γαλλία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία, S.Pietroburgo, Ολλανδία, Σουηδία, Ισπανία, Δανία, Ρωσία (Αγία Πετρούπολη), Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και μια περιοδεία στην Ιαπωνία, και οι δύο ως ντουέτο και ως σόλο καλλιτέχνης, λαμβάνοντας πάντα επαίνους από κοινό και κριτικούς.

Από το 1996 δραστηριοποιείται στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τοσκάνη, ερμηνεύοντας ρεπερτόριο που συνδυάζει τη λαϊκή λογοτεχνία με κλασική μουσική στην Τοσκάνη, σε συνεργασία με τον καθηγητή C. Lapucci.

Διδάσκει σε master classes σε διάφορα μουσικά ιδρύματα στην Ευρώπη και έχει ερμηνεύσει σε σημαντικά φεστιβάλ και χώρους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, διευθύνει την “Villa Magni Casa Musicale” στην Πιστόια.

Davide Martelli:

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό καλλιτέχνη με πλούσιο μουσικό βιογραφικό. Η αφοσίωσή του στη μουσική τον οδήγησε να σπουδάσει σε πολλά ιδρύματα, αποκτώντας γνώσεις στη διδασκαλία, το ρεπερτόριο, τη σύνθεση και την εκτέλεση.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, καταξιώνοντάς τον σε υψηλό επίπεδο στον χώρο της κλασικής μουσικής. Εκτός από τις επιτυχίες του ως σολίστ, έχει δείξει εξίσου σημαντικό ενδιαφέρον και στον τομέα της σύνθεσης, αποδεικνύοντας την πολυδιάστατη μουσική του ταυτότητα.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2011 με τιμές στο «G.Β.Pergolesi» Ωδείο και το Hochschule fur Musik στη Φρανκφούρτη του Μάιν υπό την καθοδήγηση του ομότιμου καθηγητή Andreas Meyer Herrmann.

Το 2013, γνώρισε τον μαέστρο Enrico Pace στην Ακαδημία Μουσικής στην Imola και συνέχισε να σπουδάζει μαζί του στη Μουσική Ακαδημία Pinerolo.

Κέρδισε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνο, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Bach του Sestri Levante, του Διεθνούς Διαγωνισμού Fortini στη Μπολόνια, του Διαγωνισμού Euterpe στο Corato, Διαγωνισμού της πόλης Cesenatico κ.α.

Έχει εμφανιστεί σε διάφορα ρεσιτάλ πιάνου και ως σολίστ με ορχήστρα, Ειδικεύτηκε στη μουσική δωματίου, παρακολουθώντας μαθήματα από τον μαέστρο Piernarciso Masi στο Τοράνο.

Άρχισε να σπουδάζει σύνθεση στο Ωδείο Pergolesi με τον Maestro Ignelzi για να κατανοήσει καλύτερα τη μουσική που έπαιζε και, αργότερα, με τον Maestro Fulvio Delli Pizzi, που τον ενθάρρυνε να εκφράσει την προσωπικότητά του μέσω της σύνθεσης και τον οδήγησε σε ένα Δίπλωμα με διάκριση το 2017.

Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cupra Musica Festival από το 2014.

 

Κυριακή 19 Νοέ 2023
Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής
Απ. Σαμανίδη 21
 
Είσοδος Ελεύθερη / Τηλ: 2313 32 2030, 2313 32 2040, 2313 32 2050

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα