Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Φυλακή αντικαθιστά τους σκύλους με σμήνος από χήνες που είναι άγρυπνες φρουροί

Μια φυλακή στην πολιτεία Santa Cantarina της Βραζιλίας αντικατέστησε πρόσφατα τα σκυλιά της με ένα κοπάδι χήνες που υποτίθεται ότι κάνουν φασαρια όταν εντοπίζουν περίεργους θορύβους, όπως κάποιος που προσπαθεί να δραπετεύσει.


Στη σημερινή εποχή, τα συγκροτήματα φυλακών διαθέτουν συστήματα ανίχνευσης τελευταίας τεχνολογίας που καθιστούν πολύ δύσκολο για τους κρατούμενους να δραπετεύσουν απαρατήρητοι.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις τεχνολογικές εξελίξεις, είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε επίσης ένα εφεδρικό “αναλογικό” σύστημα ανίχνευσης, σε περίπτωση που αποτύχουν τα εξελιγμένα πράγματα. Το κοπάδι των «φρουρών» με τις χήνες, περιπολεί έναν χώρο μεταξύ του εσωτερικού φράχτη της φυλακής και του κύριου εξωτερικού τοίχου της οπότε αν θέλει κανείς να κουνηθεί, θα τις βρει μπροστά του!

Οι φύλακες και οι σκύλοι είναι συνήθως ο κανόνας, αλλά ορισμένες φυλακές χρησιμοποιούν μερικές απίθανες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, αρκετές φυλακές στη Βραζιλία έχουν αντικαταστήσει τους σκύλους με χήνες, οι οποίες λένε ότι είναι όχι μόνο το ίδιο αποτελεσματικές, αν όχι περισσότερο, αλλά και φθηνότερες στην τροφή τους.

Προφανώς, οι χήνες έχουν πολύ καλή ακοή και θα κάνουν δυνατούς θορύβους όποτε ανιχνεύουν περίεργους θορύβους, ειδοποιώντας έτσι τους ανθρώπινους φύλακες.

 

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα