Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Όσο πιο δυνατό αυτό το μέρος του σώματος, τόσο το καλύτερο για την καρδιά

Ένα δυνατό σώμα μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερα γηρατειά, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη ισορροπία και ανεξαρτησία.

Ακόμη περισσότερα οφέλη υγείας φαίνεται ότι μπορούν να διασφαλίσουν οι σφιχτοί και γυμνασμένοι μηροί και γλουτοί!

Προστασία της καρδιάς

Τα άτομα με δυνατούς μηρούς διατρέχουν έως και 41% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια μετά από μια καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Kitasato στην Ιαπωνία, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology. Οι ερευνητές κατέγραψαν τη δύναμη του τετρακέφαλου και των μυών των ποδιών σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς με καρδιακή προσβολή και, αφού τους παρακολούθησαν τέσσερα χρόνια αργότερα, διαπίστωσαν ότι κάθε 5% αύξηση της δύναμης στον τετρακέφαλο σχετιζόταν με 11% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Θωρακίζουν από την αρθρίτιδα

Η ενδυνάμωση των μηρών εξασφαλίζει μια σωστή στάση σώματος, μειώνοντας τον πόνο -και τις βλάβες- στους γοφούς, την πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα, επισημαίνει ο καθηγητής Tony Kochhar, σύμβουλος ορθοπεδικός χειρουργός στο London Bridge Hospital.

Οι ισχυροί μηριαίοι μύες υποστηρίζουν, επίσης, τη σπονδυλική στήλη, μειώνοντας τον πόνο στη μέση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια μελέτη στη Σιγκαπούρη, στην οποία συμμετείχαν 84 δρομείς με χρόνιο πόνο στην πλάτη. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν είτε ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, της πλάτης ή των ποδιών για οκτώ εβδομάδες. Όπως διαπιστώθηκε, αν και όλοι ανέφεραν βελτίωση του πόνου στην πλάτη, η ομάδα που ακολούθησε την ενδυνάμωση των ποδιών είχε ισχυρότερα γόνατα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα