Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Το να φιλάς τον σύντροφό σου κάθε πρωί μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο και το επιβεβαιώνουν πλέον και οι επιστημονικές έρευνες!

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ισορροπημένη διατροφή, η ζωή σε ασφαλές περιβάλλον, η άσκηση και η καθημερινότητα χωρίς ανησυχίες, άγχος και φόβο είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχει βρεθεί ότι επηρεάζουν τη μακροζωία. Αλλά μακριά από αυτά, ένα άλλο πράγμα που έχει διαπιστωθεί ότι κάνει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο είναι … το φιλί.

Μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή σeξουαλική δραστηριότητα, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που φιλούν τον σύντροφό τους κάθε πρωί τείνουν να ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με έναν Γερμανό ψυχολόγο, τον Δρ Arthur Sazbo, οι άνθρωποι που φιλούν τον σύντροφό τους το πρωί είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν τη μέρα με θετική στάση, πολλή αυτοπεποίθηση και αισθήματα ευεξίας, τα οποία θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά και την παραγωγικότητά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. .

Όπως είπε, με βάση τα ευρήματά του, οι άνθρωποι που φιλούν τον σύντροφό τους κάθε πρωί τείνουν να ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Ο Sazbo εξήγησε ότι δεν είναι το άγγιγμα των χειλιών που επιμηκύνει τη ζωή, αλλά ο αντίκτυπος που έχει το φιλί στο συνολικό ανθρώπινο σύστημα.

Τόνισε ότι εκτός από τη χαλαρωτική του δράση, το φιλί θα μπορούσε να είναι μια μορφή άσκησης καθώς καίει περίπου 100 θερμίδες την ώρα, βοηθά στον έλεγχο του βάρους και ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα