Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Τα must visit σημεία για φαγητό στη Χαλκιδική

Και επειδή το καλοκαίρι θέλει ωραίες θάλασσες και καλό φαγητό η λύση είναι μία.

Eldoris Possidi Beach
Ποσείδι, Χαλκιδική

Η αρχή του Eldoris Possidi Beach έγινε πριν από τρία χρόνια με απίθανη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί, boho & μοντέρνα διακόσμηση και καλοφτιαγμένα ποτά. Φέτος, ήρθε να μας χαρίσει απίστευτες καλοκαιρινές στιγμές, καθώς αναβαθμίστηκε με τη δημιουργία του νέου εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας που υπόσχεται να δώσει «εκρήξεις» γεύσεων στο πιάτο μας.

 

Aknos
Πευκοχώρι Χαλκιδικής, Παλιά Πλατεία

Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, μπορείς ακόμα να βρεις γωνιές που μοιάζουν να ξεχάστηκαν από τον χρόνο. Να κουβαλούν τους δικούς τους ρυθμούς, να κρατάνε αρώματα κι εικόνες από τις μέρες που περάσαν. Στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, υπάρχουν, καλά κρυμμένα, μυστικά που τριγυρνούν από στόμα σε στόμα. Κι ένα απ’ αυτά θα σου αποκαλύψουμε σ’ αυτό το κείμενο. Ένα μυστικό που ακούει στο όνομα Aknos. Ο Aknos, έχει γεύσεις τοπικές σ’ έναν κατάλογο που γράφτηκε στην τοπική διάλεκτο. Κι όλες οι γεύσεις του, μπαίνουν στις κατηγορίες που τους πρέπουν.

 

Mnēmes 
Εκτός Οικισμού Πευκοχωρίου, Χαλκιδική

Στο αγρόκτημα Mnēmes, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα καλούδια της γης τους με τους καλεσμένους τους και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο τραπέζι τους για να γευτούν αυθεντικές γεύσεις φτιαγμένες με αγάπη και φροντίδα.Η απλότητα της ελληνικής κουζίνας αντικατοπτρίζεται μέσα από τα απλά υλικά που χρησιμοποιεί. Η φιλοσοφία του εμπερικλύεται στη φράση «από τον μπαχτσέ μας στο τραπέζι μας» και γι΄αυτό αγαπά να πειραματίζεται και να δοκιμάζει καθημερινά νέες παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας ό,τι υπάρχει στο κελάρι και στον κήπο του. Οι γεύσεις ταξιδεύουν τις αισθήσεις σου και σου ψιθυρίζουν ιστορίες μιας περασμένης εποχής και ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό με τους παππούδες μας.

 

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα