Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διάρκεια έκθεσης: Έως 29 Φεβρουαρίου 2024

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Γεωργίου Βαφόπουλου 3

Περισσότερες Πληροφορίες
«Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922»  στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα χειρόγραφα Πρακτικά των Συνεδριάσεων και Αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων της περιόδου 1915-1922 και η αντίστοιχη συλλογή των ψηφιακών χειρογράφων.

Η έκθεση προσφέρει μία ενδεικτική θεματική ξενάγηση στο περιεχόμενο του αρχείου προκειμένου να ενημερώσει για την ύπαρξη του σημαντικού θεματολογίου που κρύβεται και που μπορεί να ανακαλύψει κανείς πίσω από κάθε ψηφιακό τεκμήριο.

Το περιεχόμενο του αρχείου, αποτελεί ερευνητικό πεδίο ενός τεράστιου φάσματος ιστορικού, πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, τεχνικού, πολεοδομικού, περιβαλλοντικού, υγειονομικού ενδιαφέροντος και μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική – ερευνητική διαδικασία.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, κατά τις ώρες 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο η ημερίδα με θέμα:

«Διαθεματική προσέγγιση περιεχομένων του Ιστορικού Αρχείου Δημοτικού Συμβουλίου» με στόχο την παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου, την ανάδειξη της σπουδαιότητας του περιεχομένου του και της θεματολογίας που μπορεί να εντοπίσει και να αντλήσει το κοινό για έρευνα και μελέτη μετά την ψηφιοποίησή του.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα