Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Ίδρυση πρώτης ελληνογερμανικής συμφωνικής ορχήστρας νέων

Ο οργανισμός νεολαίας EUphoria Youth Lab με την συνεχή του στήριξη στις πρωτοβουλίες νέων, ανακοίνωσε την ίδρυση της πρώτης ελληνογερμανικής συμφωνικής ορχήστρας νέων (DGjO- Griechisch-Deutsches Jugendorchester).

Η ορχήστρα θα αποτελείται από νέους μουσικούς, Έλληνες και Γερμανούς ηλικίας 18-28 ετών φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών / γερμανικών ανώτατων μουσικών σχολών ή ωδείων.

 

Σημείωμα της δημιουργικής ομάδαςΚεντρικός άξονας της ορχήστρας θα είναι η αλληλεπίδραση και η αμοιβαία κατανόηση της κουλτούρας των δύο λαών, η μάθηση και η διεύρυνση των κοινωνικών και μουσικών οριζόντων των συμμετεχόντων μουσικών. Ταυτόχρονα, σημαντικό στοιχείο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων και εν γένει της δομής και δράσης της καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας θα αποτελέσουν η διάδοση σε νέα και νεανικά κοινά της ευρωπαϊκής -και κατά μεγάλο μέρος γερμανικής- μουσικής παράδοσης και η ανάδειξη των ενοποιητικών αισθητικών στοιχείων με την κλασική αρχαιότητα ως ενοποιητικό στοιχείο της κοινής μας ευρωπαϊκής καταγωγής.

Οι δραστηριότητες της ορχήστρας θα περιλαμβάνουν πρόβες και συναυλίες τόσο σε ελληνικό έδαφος όσο και σε γερμανικό, συνδυασμένες με τις αντίστοιχες επισκέψεις σε μουσεία και χώρους μνήμης σε αμφότερα τα δύο κράτη. Επιπλέον, τα μέλη της ορχήστρας θα συμμετέχουν όλο το χρόνο σε προγράμματα ανταλλαγής νέων με την στήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και του Erasmus+.

Πηγή: monopoli.gr

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα