Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Βίτσα: Slow living στο πέτρινο στολίδι του Ζαγορίου

Πολλοί έχουν μιλήσει και γράψει για τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, που ξεπροβάλλουν με μαγικό, θαρρεί κανείς, τρόπο μέσα από βουνά, δάση και ποτάμια. Ωστόσο, όποιος ισχυριστεί ότι γνωρίζει και τα 46 διαμάντια του ηπειρώτικου «στέμματος», μάλλον θα μιλήσει επιπόλαια για έναν τόπο ο οποίος δεν περιορίζεται στα πανέμορφα δεδομένα πετρόχτιστων χωριών με τα μοναδικά καλντερίμια και τις προκλητικού κάλλους πλαγιές.

Έχει αξία όμως να σταθούμε στην ιδιαίτερη ομορφιά και χάρη ενός από τα προαναφερθέντα χωριά, που στέκεται στην κορυφή ενός λόφου και «επιτηρεί» με τον τρόπο του τα γύρω βουνά και τις κοιλάδες. Η Βίτσα, χτισμένη σε υψόμετρο σχεδόν 1000 μέτρων, αποτελεί έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό τόσο σε επίπεδο φυσικού κάλλους, όσο και αισθητικής εμπειρίας, αφού τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα ξακουστά καλντερίμια που διασχίζουν το χωριό δίνουν μια παραμυθένια αίσθηση στους ταξιδιώτες.

Στην είσοδο του φαραγγιού του Βίκου, η αμφιθεατρικά χτισμένη Βίτσα, αποτελούμενη από την Άνω και την Κάτω Βίτσα, απέχει 36 χλμ. από τα Ιωάννινα και για να φτάσετε εκεί, πρέπει να ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης και να στρίψετε δεξιά στις Καρυές.

Περισσότερα στο: travel.gr

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα