Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η Βρεφική Θεατρική Παράσταση “Νυχτερινή Κατασκήνωση” στη Θεσσαλονίκη-Θέατρο Αυλαία

Η Βρεφική, Θεατρική, Παράσταση, Νυχτερινή κατασκήνωση από την “The Little Foxes” baby theater company στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία.

Η υπόθεση:

Μια ταξιδιώτισσα έχει κατασκηνώσει στο αγαπημένο της camping!
Καθημερινά κάνει όλη την ρουτίνα της κατασκηνωτικής ζωής,

Περνώντας όμορφες και χαλαρές ημέρες.
Την ημέρα την κατασκήνωση λούζει το φως του ήλιου

και την νύχτα όλα γίνονται φωτεινά με χρωματιστά λαμπάκια, μικρούς φακούς και

πολλά άλλα φωτάκια!

Τί θα γίνει, όμως, όταν η μικρή μας κατασκηνώτρια αποφασίσει να πάει για ύπνο?

Θα μπορέσει να κοιμηθεί

ή το σκανταλιάρικο φως θα έχει άλλα σχέδια?

Συντελεστές:
Έργο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου
Ερμηνεία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου – Γαβρηέλα Γεωργιάδου

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes”
(πηγή: The Little Foxes, baby theater company)
Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes, baby theater company” (www.thelittlefoxes.gr ) με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2015 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MA “Σχεδιασμός φωτισμού και πολυμέσων”: με διπλωματική εργασία στον “Φωτισμός στο βρεφικό θέατρο”, 2013-2015), oι “The Little Foxes” πραγματοποίησαν 5 τύπους παραστάσεων, διαφορετικού είδους και διαφορετικής ηλικιακής διαβάθμισης:

βρεφική θεατρική παράσταση (6 ή 8 μηνών-3 ετών)
μουσική βρεφική θεατρική παράσταση (6 ή 8 μηνών-3 ετών)
αφήγηση βρεφικού παραμυθιού (1-4 ετών)
αφήγηση βρεφικού & νηπιακού παραμυθιού (1-5 ετών)
νηπιακή θεατρική παράσταση (2-6 ετών)
οι οποίες αγκαλιάστηκαν από το λιλιπούτειο και ενήλικο κοινό, έχοντας εξαιρετική απήχηση (όλες οι παραστάσεις είχαν την μέγιστη προβλεπόμενη πληρότητα θεατών).
Η εταιρεία “The Little Foxes” συμμετέχει κάθε χρόνο στα διεθνή βρεφικά φεστιβάλ με πρωτότυπες θεατρικές παραγωγές βρεφικού & νηπιακού θεάτρου της εταιρείας (Σεούλ, Ιρλανδία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία κα) και με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Baby sign” εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε βρέφη και νήπια.

Παράλληλα, πραγματοποιείται επιμόρφωση από το δίκτυο συνεργατών βρεφικών θιάσων της εταιρείας σε Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο και Λιθουανία με την μορφή σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβουλευτικών συναντήσεων.

Το βρεφικό θέατρο και οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακο παραμυθιού:

Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 6 μηνών έως 6 ετών.

Ορισμένες φορές η ομαδοποίηση γίνεται λεπτομερέστερα σε έργα που απευθύνονται για παράδειγμα

σε βρέφη 6 μηνών – 3έτους (βρεφικό στάδιο),
είτε σε βρέφη/νήπια 1 μηνών-4 ετών (βρεφικό & πρώιμο νηπιακό στάδιο),
είτε σε νήπια 2-6 ετών (νηπιακό στάδιο).
Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη.

Η ίδια γενική συνθήκη ισχύει για τις παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού, καθώς οι μικροί θεατές είναι ικανοί να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να αλληλοεπιδράσουν με τον αφηγητή/ ηθοποιό.

Τα βρέφη/νήπια απαλλαγμένα από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένα από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να εκφράζονται και εξερευνούν τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό.

Οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού διαφέρουν σε θεμελιώδη στοιχεία, από τις παραστάσεις αφήγησης παιδικού παραμυθιού. Επίσης, έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραστάσεις βρεφικού/ νηπιακού θεάτρου.

Στόχος των παραστάσεων αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών.

Δεν έχουν διδακτικό αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

 

20 Ιαν – 10 Φεβ 2024
Η Βρεφική Θεατρική Παράσταση “Νυχτερινή Κατασκήνωση” στη Θεσσαλονίκη-Θέατρο Αυλαία
Θέατρο Αυλαία
Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη
 
Τηλ: 2310 230013/ Διάρκεια: 40 λεπτά και 20 λεπτά: παιχνίδι με ηθοποιούς /Ηλικίες: 8 μηνών – 3ετών / Προσβασιμότητα: κατάλληλο για άτομα με μειωμένη ή απώλεια ακοής/ Εισιτήρια: 15€ (1 θεατάκι + 1 ή 2 ενήλικες) + 3€ (+ 1 αδελφάκι) – Στην είσοδο: 15€ (1 θεατάκι + 1 ενήλικας)+ 5€ (+ 1 αδελφάκι) + 5€ (+ 1 ενήλικας) / Προπώληση : Ταμείο θεάτρου & ticketservices

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα