Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η γυναίκα που δημιουργει αριστουργήματα | Ηλεκτρικές κιθάρες από… μανιτάρια

Ερωτηματικά προκαλεί αυτή η ιδιαίτερη δημιουργία της γυναίκας

Η κατασκευάστρια κιθάρας και εξέχουσα τεχνίτης, Rachel Rosenkrantz, πιστεύει ότι έχει πετύχει τη σωστή νότα δημιουργώντας εξαιρετικά όργανα από βιοϋλικά. Από γιουκαλίλια με μανιτάρια και κιθάρες φτιαγμένες από πραγματικές κυψέλες, μέχρι μπάντζο κατασκευασμένο από δέρμα τιλάπιας, η ίδια έχει συγκεντρώσει μια μοναδική συλλογή οργάνων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η Rosenkrantz ήταν μια 21χρονη φοιτήτρια στο Παρίσι που αντιμετώπιζε το δίλημμα αν θα αφοσιωθεί στη μουσική ή στις εικαστικές τέχνες. Η ιδέα της κατασκευής κιθάρας συνδύαζε τις δύο αυτές αγάπες, αλλά οι τοπικοί τεχνίτες υποστήριξαν ότι ήταν πολύ νεαρή για να ξεκινήσει τέτοιο εγχείρημα, και έτσι αναβλήθηκε για το μέλλον.

Στην αρχή της επαγγελματικής της πορείας στην τέχνη της κατασκευής κιθάρας, η Rosenkrantz αναρωτήθηκε τι μπορούσε να επιτευχθεί όχι μόνο με ξύλο και πλαστικό, αλλά και με βιοϋλικά. Με βάση την προϋπηρεσία της στον τομέα του σχεδιασμού, συνειδητοποίησε ότι τα βιοϋλικά χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα, από αυτοκίνητα της BMW μέχρι αθλητικά παπούτσια.

Το χαρακτηριστικό της δημιουργίας είναι η αντικατάσταση του πλαστικού με δέρμα ψαριού, το οποίο προμηθεύεται από έναν προμηθευτή στη Βραζιλία, ο οποίος παράγει τέτοιο δέρμα από απόβλητα ιχθυοτροφείων. Η Rosenkrantz εξήγησε ότι το δέρμα του ψαριού είναι πιο ανθεκτικό από το πλαστικό και πιο ευέλικτο, κατάλληλο για την προστασία του οργάνου από γρατζουνιές και παρακολουθεί την κίνηση του ξύλου.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα