Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η καλή είδηση της ημέρας | Το ελληνικό διαβατήριο από τα ισχυρότερα στον κόσμο για το 2024

Στην πρώτη πεντάδα του Henley Passport Index για το 2024, το ελληνικό διαβατήριο κατατάσσεται ανάμεσα στα ισχυρότερα παγκοσμίως, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη που δημοσίευσε η εταιρεία Henley & Partners.

Παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή στη γενική εικόνα της λίστας, καθώς για τα τελευταία πέντε χρόνια Σιγκαπούρη και Ιαπωνία κατείχαν την πρώτη θέση, παρέχοντας τις ισχυρότερες ταξιδιωτικές προσβάσεις στον κόσμο χωρίς απαιτούμενη θεώρηση. Ωστόσο, το 2024, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον δείκτη Henley Passport, με τους πολίτες της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας να έχουν πρόσβαση σε 194 χώρες χωρίς βίζα, τρεις περισσότερες από πέρυσι.

Η δεύτερη θέση ανήκει κοινόχρηστα σε Φινλανδία, Νότια Κορέα και Σουηδία, με πρόσβαση σε 193 προορισμούς. Ακολουθούν Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία και Ολλανδία, που μοιράζονται την τρίτη θέση, επιτρέποντας ταξίδια σε 192 μέρη.

Στην πεντάδα των ισχυρότερων διαβατηρίων συμπεριλαμβάνονται επίσης Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία και Μεγάλη Βρετανία με 191 προορισμούς, ενώ η Ελλάδα, η Μάλτα και η Ελβετία βρίσκονται στην πέμπτη θέση με πρόσβαση σε 190 χώρες. Ακολουθούν Τσεχία, Νέα Ζηλανδία και Πολωνία στην έκτη θέση με 189 προορισμούς, ενώ Καναδάς, Ουγγαρία και Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την έβδομη θέση με 188 προορισμούς. Τέλος, Εσθονία και Λιθουανία βρίσκονται στην όγδοη θέση με 187 προορισμούς, ενώ Λετονία, Σλοβακία και Σλοβενία βρίσκονται στην εννιάτη θέση με 186 προορισμούς. Η Ισλανδία κλείνει το Top 10 με πρόσβαση σε 185 χώρες.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα