Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η καλή είδηση της ημέρας | Φυτά από zero waste λίπασμα στην πλατεία Αριστοτέλους

Φυτά γέμισαν την πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποστέλλοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά των απορριμμάτων στην τροφή.

Πολύχρωμα λουλούδια και άλλα φυτά μοιράστηκαν προς τους πολίτες στην πλατεία από τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συμμετέχοντας σε μια συνεργασία που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ Δήμητρα. Επιπλέον, υπήρχαν πολλές δράσεις για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών.

Τι κάνει ξεχωριστά αυτά τα φυτά; Όπως εξηγεί ο περιφερειακός έφορος Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Γιώργος Μπάμπουρας, το λίπασμα που χρησιμοποιείται για αυτά τα φυτά παρασκευάζεται από τρόφιμα που δεν χρησιμοποιήθηκαν στη λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την κυκλική οικονομία και τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα συγκέντρωσε τρόφιμα που δεν καταναλώθηκαν από τη λέσχη, και φοιτητές χημείας από το ΑΠΘ βοήθησαν στις αναλύσεις για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο λίπασμα.

“Ως πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης, συνέβαλαμε στη διάδοση αυτής της εκστρατείας και ευαισθητοποιήσαμε τόσο τα μέλη μας όσο και άλλα παιδιά για τη σημασία του να μην πετάμε φαγητό,” εξήγησε.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα