Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η παράξενη είδηση της ημέρας | Τα μπαρ στο Ντουμπάι έχουν ποτά με πάγο από παγετώνες!

Αν επισκεφθείτε ένα μπαρ στο Ντουμπάι, μπορείτε να παραγγείλετε πάγο είτε κανονικό είτε ειδικό.

Το ειδικό πάγο, παρότι μπορεί να είναι κάπως ακριβότερο, θα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κατά την κατανάλωση του ποτού σας. Αν δεν είστε ευαίσθητοι ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τότε είναι πιθανό να τον απολαύσετε…

Αυτός ο ειδικός πάγος, φαίνεται ότι προέρχεται από τη Γροιλανδία και φέρει την υπογραφή της εταιρείας Arctic Ice. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο πάγος της είναι ο “αγνότερος στον κόσμο”, συλλέγοντας τον από ήδη αποκολλημένα κομμάτια παγετώνα στη χώρα.

Αν και η Arctic Ice υποστηρίζει ότι δεν προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον, υπάρχουν επιφυλάξεις ως προς αυτό. Ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι ο πάγος της δεν επηρεάζει τη γεύση των ποτών και διαρκεί περισσότερο, κριτικοί υποστηρίζουν ότι η εκμετάλλευσή της συντελεί στην επιδείνωση της κλιματικής κρίσης και στην ταχεία εξάλειψη των παγετώνων στη Γροιλανδία.

Η Arctic Ice, ιδρύθηκε το 2022, με στόχο να προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία στη Γροιλανδία, η οποία εξαρτάται κυρίως από την αλιεία και τον τουρισμό. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Malik Rasmussen, δηλώνει ότι η εταιρεία έχει στο μυαλό της το περιβάλλον, αλλά οι επικριτές αμφισβητούν αυτό τον ισχυρισμό, ισχυριζόμενοι ότι συμβάλλει στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή. Πλέον, οι παγετώνες αυτοί λιώνουν επτά φορές πιο γρήγορα από ό,τι πριν από 30 χρόνια, φέρνοντας την εξαφάνισή τους πολύ κοντά.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα