Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η Παράσταση Σύγχρονου Χορού Dance Me στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ballets Jazz de Montréal: Dance Me-music by Leonard Cohen στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1.


Παράσταση-φόρος τιμής στον σπουδαίο Leonard Cohen

Η πρωτότυπη παράσταση σύγχρονου χορού Dance Me της διάσημης ομάδας Ballets Jazz Montréal (BJM), που ανεβαίνει την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη είναι εμπνευσμένη από το πλούσιο και πολυσήμαντο έργο του Leonard Cohen, του αγαπημένου ποιητή, καλλιτέχνη και τραγουδοποιού από το Μόντρεαλ, και φέρει την έγκριση του ίδιου, λίγο προτού φύγει από τη ζωή το 2016.

Αποτελεί, δε, έναν μοναδικό φόρο τιμής στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, αποτυπώνοντάς τους σε πέντε διαφορετικές εποχές, όπως αυτές περιγράφονται στη στοχαστική ποίηση και μουσική του αξέχαστου δημιουργού. Χορηγός των παραστάσεων είναι η Optima bank.

Η αρχική σύλληψη της παράστασης ανήκει στον Louis Robitaille [Λουί Ρομπιτάγι], χορευτή και καλλιτεχνικό διευθυντή των Ballets Jazz Montréal, ο οποίος το 2021 παρέδωσε τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην Alexandra Damiani [Αλεξαντρά Νταμιανί].

Η ομάδα χορού Ballets Jazz de Montréal παρουσιάζει την παράσταση Dance Me που εμπνέεται από το πλούσιο και βαθυστόχαστο έργο του ποιητή, συγγραφέα και τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο καλλιτέχνης με καταγωγή από το Μόντρεαλ, είχε εγκρίνει όσο ζούσε αυτόν τον μοναδικό φόρο τιμής στο έργο του, που αναφέρεται στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, όπως αυτοί περιγράφονται στη μουσική και στα ποιήματά του.

Τη χορογραφία συνυπογράφουν τρεις διεθνείς προσωπικότητες, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Annabelle Lopez Ochoa και ο Ihsan Rustem, οι οποίοι δημιουργούν ένα σύμπαν στέρεο και βαθύ, όπως ακριβώς και το έργο του διάσημου καναδού ποιητή.

Την παράσταση απογειώνουν με τη δυναμική τους παρουσία 14 ερμηνευτές της ομάδας, χάρη στην τολμηρή δραματουργία του Eric Jean.

Το Dance Me χρησιμοποιεί στοιχεία εικαστικά, μουσικά, δραματουργικά και χορογραφικά, όπως έχουν σχεδιαστεί από μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να συνθέσει ένα πλήρες θέαμα που επιτρέπει να προσεγγίσουμε εκ των έσω το όραμα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ένα όραμα που εξελίσσεται σε πέντε στάδια, εύθραυστο, μυσταγωγικό και σαρκικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η μοναδικότητα του Λέοναρντ Κοέν.

Μια παράσταση που ο Leonard Cohen δεν είδε ποτέ…
O Leonard Cohen έφυγε ήρεμα και ξαφνικά ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2016 σε ηλικία 82 ετών, λίγο πριν την πρώτη πρόβα της παράστασης. Δεν πρόλαβε να δει ποτέ να παίρνει σάρκα και οστά το έργο στο οποίο είχε δώσει τις ευλογίες του, παραχωρώντας στα BJM το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τραγούδια του ως πρώτη ύλη για τη μουσική αφήγηση του Dance Me.

Συντελεστές:
Χορογραφία Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa, Ihsan Rustem
Σύλληψη – ιδέα Louis Robitaille
Δραματουργία & Σκηνοθεσία Éric Jean
Μουσική διεύθυνση Martin Léon
Σχεδιασμός ήχου Alexis Dumais
Σκηνογραφία & φροντιστηριακό υλικό Pierre-Étienne Locas
Τεχνική διεύθυνση Alexandre Brunet
Σχεδιασμός φωτισμών Cédric Delorme-Bouchard, Simon Beetschen
Σχεδιασμός βίντεο HUB Studio – Gonzalo Soldi, Thomas Payette, Jeremy Fassio
Σχεδιασμός κοστουμιών Philippe Dubuc
Ballets Jazz de Montréal

 

7 Νοέ – 8 Νοέ 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη
 
Τηλ: 2310 895 800 Email: [email protected] / Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων: από 10€-40€/ Προπώληση: Στα Εκδοτήρια του Μεγάρου και More.com

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα