Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η χριστουγεννιάτικη είδηση της ημέρας | Βάζει τα γιορτινά της η Θεσσαλονίκη

Η αντίστροφη μέτρηση για την εορταστική περίοδο έχει ξεκινήσει και σταδιακά οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα εμβαθύνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων τις επόμενες ημέρες.

Η διακόσμηση του κέντρου της πόλης από τον δήμο Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει είτε στο τέλος της εβδομάδας είτε στις αρχές της επόμενης. Φέτος, η πλατεία Αριστοτέλους θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, με ένα μεγάλο έλατο και στολισμένα κεντρικά σημεία του άξονα, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θα φωταγωγηθούν.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον εντυπωσιακό εναλλασσόμενο φωτισμό του στην κεντρική πλατεία θα τραβήξει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων για άλλη μια χρονιά. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν σταδιακά και η φάτνη και τα ξύλινα σπιτάκια, ένα εκ των οποίων θα φιλοξενεί φιλανθρωπικές δράσεις. Επιπλέον, εορταστικός διάκοσμος θα διακοσμήσει και άλλα κεντρικά σημεία της Αριστοτέλους.

Οι συντηρητικές ομάδες του δήμου έχουν ξεκινήσει την τοποθέτηση του εναέριου στολισμού στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, όπως η Τσιμισκή, η Βασιλίσσης Όλγας, η Λαμπράκη και η Λεωφόρος Νίκης, που θα φωτιστούν.

Παράλληλα, στο βόρειο τμήμα της Αριστοτέλους, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα διαμορφωθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Εκεί πρόκειται να στηθούν έως 39 ξύλινοι οικίσκοι-περίπτερα, προσφέροντας είδη εστίασης και άλλα προϊόντα. Οι εργασίες για την προετοιμασία της αγοράς θα ξεκινήσουν στις 27 Νοεμβρίου, με την επίσημη έναρξη της λειτουργίας να προγραμματίζεται για τις 7 Δεκεμβρίου, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:30 μ.μ. καθημερινά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μικρογεύματα,

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα