Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Κόπωση: 3+1 λόγοι που αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι

Δεν είναι ιδέα σας.

Πραγματικά, αισθάνεστε μια συνεχή κόπωση, ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητική είναι κάθε ημέρα. Ενδέχεται να μην έχετε καταφέρει να εξηγήσετε την πηγή αυτής της συνεχούς κόπωσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις που ενδεχομένως δεν έχετε λάβει υπόψη.

Οι καθημερινές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο. «Υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες υγείας: ύπνος, διατροφή και άσκηση», λέει ο Theodore Friedman, MD, PhD, από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστήμης Charles R. Drew στο Λος Άντζελες. «Αν δεν κοιμάστε καλά, είναι δύσκολο να τρώτε καλά και να ασκείστε αρκετά και το αντίστροφο. Είναι όλα αλληλοεξαρτώμενα», προσθέτει.

Οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου και επωφελούνται από μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, καθώς και από μερικά λεπτά σωματικής άσκησης καθημερινά. Εάν ακολουθείτε ένα υγιεινό μοτίβο ζωής και εξακολουθείτε να αισθάνεστε κόπωση, αναζητήστε τα πιθανά αίτια ανάμεσα σε αυτούς τους έξι παράγοντες:

1.Αναιμία: Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου και τους ερυθροκύτταρα.
2.Υποθυρεοειδισμός: Έλεγξτε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
3.Σακχαρώδης Διαβήτης: Ελέγξτε τα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα.
4.Υπερκόπωση: Ελέγξτε… και αγαπήστε τον εαυτό σας, δώστε του χρόνο να ξεκουραστεί , να χαλαρώσει. Καλή η δουλεία, υπάρχει μια παροιμία που λεει οτι « η πολλή δουλειά , τρώει τον αφέντη»

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα