Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και θερμή «εισβολή» με 30άρια σε όλη τη χώρα

Η αφρικανική σκόνη, μετά από ένα σύντομο «διάλειμμα» επιστρέφει από Δευτέρα (31/3/24) με τους επιστήμονες να χτυπούν «καμπανάκια» κινδύνου κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.


Σε συνδυασμό με τη ζέστη, η ατμόσφαιρα αναμένεται να γίνει αποπνικτική κάποιες στιγμές, σε περιοχές της Ελλάδας, λόγω της αφρικανικής σκόνης. Η συγκέντρωση της σκόνης που περνάει πάνω από τη χώρα μας είναι τέτοια που… φαίνεται ακόμα και από το διάστημα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, ωστόσο, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη.Οι επιστήμονες συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις ώρες που υπάρχει πρόβλεψη για μεγάλη συγκέντρωση σκόνης.

Οι συνθήκες αυτές όμως, είναι ιδανικές και για την ανάπτυξη αλλεργιών.

Η σκόνη, όμως, μπορεί να προσκαλέσει και δερματικά εξανθήματα.Όσοι εμφανίζουν συμπτώματα που επιμένουν και κυρίως δύσπνοια θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους.

Μέτρα προστασίας των πολιτών
Να αποφεύγεται η σωματική άσκηση από τις 8:00 – 18:00 και να μην κάνετε βαριές χειρωνακτικές εργασίες.
Επιτρέπεται μόνο το περπάτημα και όχι το τρέξιμο, ενώ τα παιδιά δεν θα πρέπει να  παίζουν σε εξωτερικό χώρο μετά τις 18:00.
Στο αυτοκίνητο θα πρέπει να μένουν κλειστά τα παράθυρα και να χρησιμοποιείται κλιματισμός μόνο για ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα