Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Νησιά Φερόε: Η εμπειρία στον παράδεισο του μαγικού Βορρά

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που «Τα Νησιά των Προβάτων» μπήκαν στον χάρτη των Ελλήνων για τους… λάθος λόγους -δύο διαδοχικές ήττες της Εθνικής μας από το μικροσκοπικό νησιωτικό σύμπλεγμα προ δεκαετίας δεν είναι και η πιο ευχάριστη ανάμνηση- όμως οι Νήσοι Φερόε είναι ακόμη γεμάτες εκπλήξεις και μυστικά για όσους τολμηρούς να ταξιδέψουν μέχρι τον πρωτότυπο αυτό προορισμό.
Και μπορεί να μιλάμε για μια χούφτα ανθρώπους -κάτι λιγότερο από 55.000 κατοίκους- σε ένα σύμπλεγμα 18 νήσων από τα οποία μόνον ένα δεν κατοικείται, όμως η αυτόνομη έκταση των 1.399 τετραγωνικών χιλιομέτρων απολαμβάνει την προστασία του Βασιλείου της Δανίας και την άγρια ομορφιά του Βόρειου Ατλαντικού ωκεανού, στο αρχιπέλαγος ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, με όσα αυτό συνεπάγεται.

Η ιστορική συνοικία Tinganes με το κτίριο του Κοινοβουλίου
Εδώ το κλίμα χαρακτηρίζεται από δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες, χάρη στις θερμές μάζες του Γκολφ Στρημ. Τα νησιά είναι γενικά βραχώδη με χαμηλές κορυφές, ενώ οι ακτές είναι γενικά απόκρημνες -μιλάμε για την ακρίβεια για τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές σε όλη την Ευρώπη.
Η μικροσκοπική πρωτεύουσα του νησιού, το Τόρσχαβν, ξεχωρίζει για τα πολύχρωμα οικήματα των 13.000 κατοίκων της που δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση με το συνήθως μουντό τοπίο αλλά και για το Tinganes, το Κοινοβούλιο των Φερόε και ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, στην άκρη του γιαλού. Γιατί όπου κι αν βρεθεί κανείς στις νήσους δεν θα χρειαστεί να διανύσει παραπάνω από 5 χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθεί στην ακτογραμμή. Και αν αναρωτιέστε αν είναι επισκέψιμο το Κοινοβούλιο, αρκεί να σκεφτείτε ότι το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού είναι διαθέσιμο στον τηλεφωνικό κατάλογο. Οικογενειακή υπόθεση!

 

Περισσότερα στο: newmoney.gr

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα