Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Ο χυμός που θωρακίζει το ανοσοποιητικό και χαρίζει λαμπερό δέρμα

Αποτελεί πραγματικό «θησαυρό» σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας μια ποικιλία οφελών για την υγεία.

Ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζει την πέψη και διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον χυμό από αυτό το φρούτο από αρχαιοτάτων χρόνων, ως φυσική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα και φλεγμονές. Επιπλέον, οι ερευνητές εξετάζουν τα δυνητικά οφέλη του στο ανοσοποιητικό σύστημα και την ικανότητά του να μειώνει τον χρόνο αναγέννησης των ιστών.

Ο χυμός ανανάς αποτελεί πραγματική ευεργετική πηγή για την ανθρώπινη υγεία, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμος.

 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Σε μια μελέτη του 2014 στις Φιλιππίνες, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις του ανανά σε 98 παιδιά σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά που έτρωγαν καθημερινά κονσερβοποιημένο ανανά εμφάνισαν λιγότερες ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις από εκείνα που δεν έτρωγαν καθόλου από αυτό το φρούτο. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που εμφάνισαν λοίμωξη στην ομάδα που έτρωγε ανανά είχαν ταχύτερο χρόνο ανάρρωσης. Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ανανά και μιας πιο αποτελεσματικής ανοσολογικής απόκρισης στις λοιμώξεις.

Προάγει την υγεία του δέρματος

Ο χυμός ανανά είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και β-καροτένιο, δύο αντιοξειδωτικά που μειώνουν τις ρυτίδες, βελτιώνουν τη συνολική υφή του δέρματος και ελαχιστοποιούν τις δερματικές βλάβες από την έκθεση στον ήλιο και την περιβαλλοντική ρύπανση. Η βιταμίνη C είναι, επιπλέον, ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου, ενός στοιχείου απαραίτητου για τη διατήρηση της σφρηγιλότητας και της δομής του δέρματος.

 

 Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Σε μια εργαστηριακή μελέτη του 2015, οι ερευνητές εξέθεσαν καρκινικά κύτταρα σε φρέσκο χυμό ανανά. Διαπίστωσαν ότι ο χυμός από ορισμένα σημεία του φρούτου κατέστειλε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων των ωοθηκών και του παχέος εντέρου. Απαιτούνται, φυσικά, περαιτέρω μελέτες σε ανθρώπους, ώστε οι επιστήμονες να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του χυμού ανανά και της πρόληψης ή της θεραπείας του καρκίνου. Ο ανανάς παρέχει επίσης μια καλή ποσότητα β-καροτίνης. Σε μια μελέτη του 2014 με 893 συμμετέχοντες, τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες β-καροτενίου είχαν ενδείξεις μειωμένου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα