Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Πάσχα στην Ελλάδα: 4 προορισμοί για την ταξιδιωτική σας λίστα

Τόποι γεμάτοι από εμπειρίες τέτοιες, που θα σας προσφέρουν μια πασχαλινή εμπειρία γόνιμη και πλούσια και θα σας ξεκουράσουν.

Τόποι όχι απαγορευτικοί ως προς την απόσταση από την πρωτεύουσα ή τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ρέθυμνο
Το Ρέθυμνο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, είναι ένας πολυπρόσωπος, ζωντανός οργανισμός, που συνδυάζει ζωντάνια και πλούσιο παρελθόν, με τους δρόμους του να εξιστορούν μια ζωή αιώνων και επάλληλων πολιτισμών. Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, με το Ενετικό Κάστρο της Φορτέτζας δεσπόζει και σε προσκαλεί να γνωρίσεις την τοπική εκδοχή της κρητικής ψυχής, ενώ έντονο είναι και το αποτύπωμα που αφήνει στο επισκέπτη η Ιερά Μονή Αρκαδίου, με τη χιλιετή της ιστορία και την ένδοξή της συνεισφορά στην υπόθεση της εθνικής ολοκλήρωσης.

 

Κέρκυρα
Κανένας άλλος τόπος στην Ελλάδα δεν έχει συνδεθεί πιο έντονα με τους εορτασμούς του Πάσχα όσο η Κέρκυρα, όπου οι «Μπότηδες», που πέφτουν γεμάτοι με νερό από τα παράθυρα των κερκυραϊκών σπιτιών στους πλακόστρωτους δρόμους, έρχονται να πραγματοποιήσουν το πρώτο ρήγμα στο πένθος της Μεγάλης Παρασκευής. Μια περιήγηση βέβαια στην Κέρκυρα στις ημέρες του Πάσχα δεν εξαντλείται μόνο στο περιβόητο έθιμο. Πάσχα στο νησί των Φαιάκων σημαίνει Ανάσταση στην Πάνω Πλατεία της πόλης του νησιού, όταν τα παράθυρα των γύρω σπιτιών ανοίγουν διάπλατα και στολίζονται με δεκάδες αναμμένα κεράκια αλλά και μια Κυριακή του Πάσχα γεμάτη από τη συμμετοχή φιλαρμονικών, σχολείων, προσκόπων και χορωδιών.

 

Πήλιο
Το Πήλιο συνθέτει έναν δικό του κόσμο, ικανό πάντοτε να συγκινήσει τον επισκέπτη με τα πολλά πρόσωπα της βουνίσιας γοητείας του. Εδώ είναι πολλές οι στάσεις που μπορείτε να κάνετε και καμία δεν θα σας απογοητεύσει. Από την Πορταριά, το διασημότερο χωριό του πηλιορείτικου συμπλέγματος, με το αγαπητό στους λάτρεις της πεζοπορίας Μονοπάτι των Κενταύρων, μέχρι τη Ζαγορά, με τη μεγάλη ιστορία, τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και την ξεχωριστή Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Τσαγκαράδα, με τα πανέμορφα καλντερίμια της και τα εξαιρετικά αρχιτεκτονήματά της, όλα τα χωριά της περιοχής, μικρά και μεγάλα έχουν να επιδείξουν ομορφιές ξεχωριστές. Και φυσικά έχουν να περηφανεύονται για την ελάχιστη απόσταση που τα χωρίζει από τις συγκλονιστικότερες σε κάλλος παραλίες του Πηλίου προς την πλευρά του Αιγαίου -όπως ο Μυλοπόταμος, του Παπά Νερό, ο Αη Γιάννης, η Φακίστρα.

 

Αίγινα
Κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα, η Αίγινα έχει παρά το μικρό της μέγεθος αμέτρητες χάρες να επιδείξει. Εδώ θα βρείτε το σημείο θρησκευτικής αναφοράς που είναι ο Άγιος Νεκτάριος, ενώ ένας περίπατος ανάμεσα στα πεύκα του λόφου της Παλαιοχώρας με τα ερειπωμένα εκκλησάκια επιβάλλεται. Θα έχετε επίσης με την άφιξη σας στο νησί να γνωρίσετε τα νεοκλασικά κτίρια του λιμανιού που απλώνονται στην παραλιακή γραμμή, μαζί με τα εμπορικά καταστήματα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα