Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Ποια ζευγάρια ταιριάζουν: Έρευνα έδειξε ότι τα ετερώνυμα τελικά δεν έλκονται!

Μια πρωτοποριακή νέα έρευνα, που εξετάζει δεδομένα από εκατομμύρια ζευγάρια, αναθεωρεί τις υπάρχουσες αντιλήψεις για τη συμβατότητα των ετερώνυμων.

Σύμφωνα με αυτήν, οι άνθρωποι που μοιάζουν περισσότερο τελικά… τείνουν να είναι μαζί.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (CU Boulder) και περιλάμβανε πάνω από 130 χαρακτηριστικά σε εκατομμύρια ζευγάρια, διαψεύδει την ιδέα ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Τα ευρήματα δείχνουν ότι μεταξύ 82% και 89% των χαρακτηριστικών, από πολιτικές τάσεις έως συνήθειες χρήσης ουσιών, οι σύντροφοι ήταν πιο πιθανό να είναι παρόμοιοι.

Η έρευνα επικυρώνει την υπόνοια που υπήρχε από παλαιότερες μελέτες, αγνοώντας τον κλασικό μύθο ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Επίσης, αποδεικνύει ότι πολλά χαρακτηριστικά, όπως πολιτικές πεποιθήσεις και επίπεδο εκπαίδευσης, έδειξαν υψηλούς συσχετισμούς. Σε κλίμακα όπου το μηδέν σημαίνει ανύπαρκτη σύνδεση και το 1 σημαίνει πλήρη σύμφωνη απόδοση, οι συσχετίσεις για πολιτικές αξίες ήταν 0,58.

Η έρευνα ανακαλύπτει επίσης ότι ο “νόμος για τα ετερώνυμα” ισχύει μόνο για το 3% των χαρακτηριστικών και μόνο σε ένα μέρος της ανάλυσης. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμη και όταν νιώθουμε ότι επιλέγουμε τις σχέσεις μας, υπάρχουν πιθανοί “αόρατοι μηχανισμοί” που επηρεάζουν αυτές τις επιλογές.

Τέλος, οι ερευνητές υπογραμμίζουν τη σημασία αυτού του είδους έρευνας για τους τομείς της γενετικής, της οικονομίας, της κοινωνιολογίας και της ψυχολογίας, ελπίζοντας ότι θα πυροδοτήσει περαιτέρω μελέτες για τις “αόρατες δυνάμεις” που παίζουν ρόλο στις ανθρώπινες σχέσεις.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα