Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Στο καφέ που είναι ευπρόσδεκτοι μόνο οι γκρινιάρηδες

Το Mori Ouchi, έναν φιλόξενο καφέ στην χαλαρή γειτονιά του Shimokitazawa στο Τόκιο, κατέχει φήμη για το ότι υποδέχεται αποκλειστικά ανθρώπους με αρνητική νοοτροπία και απαισιόδοξη διάθεση.

Οι άνθρωποι με αρνητική διάθεση συχνά αντιμετωπίζουν κριτική και συχνά καλούνται να αλλάξουν τη νοοτροπία τους προς το θετικό. Ωστόσο, ο ιδρυτής του Mori Ouchi, ένα μικρό καφέ στο Shimokitazawa του Τόκιο, διαφωνεί κατηγορηματικά.

Ένας άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως μελαγχολικός είχε την ιδέα για το μαγαζί πριν από μια δεκαετία, αλλά αποφάσισε να το ανοίξει μόλις πριν από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ο άνδρας πάντα πίστευε ότι οι αρνητικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι και πληγωμένοι, γι’ αυτό και δημιούργησε έναν χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτούς.

“Πολλοί λένε ότι το να είσαι θετικός είναι καλό και το να είσαι αρνητικός είναι κακό, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό να είσαι αρνητικός”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Mori Ouchi στο Sora News 24. “Πιστεύω ότι πολλοί αρνητικοί άνθρωποι διατηρούν μια συγκρατημένη στάση, που είναι μια μορφή καλοσύνης, και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να υπάρχει ένας χαλαρωτικός χώρος για αυτούς.”

Το Mori Ouchi διαθέτει ρουστίκ διακόσμηση που δημιούργησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Παρόλο που δεν φαίνεται σαν τον τέλειο χώρο για απαισιόδοξους, προσφέρει ιδιωτικά δωμάτια όπου οι επισκέπτες μπορούν να είναι οι ίδιοι χωρίς να νιώθουν την πίεση των άλλων. Το μόνο πράγμα που υπονοεί αρνητικότητα είναι το μενού, με τα περίεργα και περίπλοκα ονόματα των κοκτέιλ:

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τα περισσότερα κοκτέιλ στο Mori Ouchi είναι φτιαγμένα με ζωηρά χρώματα – μια αντίθεση στην ψυχολογία των πελατών του…

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα