Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Ωρα για cinema : Τα Παιδιά του Χειμώνα

Δές σε ποιους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης παίζεται η ταινία Τα Παιδιά του Χειμώνα (The Holdovers) και το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες προβολών.

ΕΔΩ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:
Βρισκόμαστε σε ένα προπαρασκευαστικό οικοτροφείο αγοριών της Νέας Αγγλίας, στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, την περίοδο που η Αμερική πολεμούσε με το Βιετνάμ, κάπου το 1970.

Ένας δύστροπος καθηγητής της κλασικής φιλολογίας, ο κος Χανχαμ τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικός Πολ Τζιαμάτι, αναγκάζεται να παραμείνει στις εγκαταστάσεις του σχολείου για να προσέχει τους μαθητές, οι οποίοι δεν θα φύγουν για τις γιορτές και θα είναι εκεί ολομόναχοι, μακριά από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το σχολείο, έρημα από τις φωνές των μαθητών αποτελεί ένα σκηνικό πλήρους απομόνωσης, ο Κος Χανχαμ, πρώην μαθητής και ο ίδιος, ζει και εργάζεται εκεί.

Στο απομονωμένο σχολείο, όπου το κρύο και το χιόνι καταπίνουν τα πάντα, ο καθηγητής έχει την ευθύνη να φροντίσει τους μαθητές που παρέμεινα εκεί, ένας εκ των οποίων ο Άγκνους, ένα θυμωμένο, δυστυχισμένο και αυτοκαταστροφικό αγόρι, ο οποίος προέρχεται από ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον και τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικά ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος Ντομινίκ Σέσα.

Ο κύριος Χανχαμ και ο Άγκνους θα βρουν τρόπο να σπάσουν τον πάγο και να συμπαθήσουν ο ένας τον άλλο αλλά θα δώσουν χώρο στην παρέα τους και στην αρχιμαγείρισσα του κολεγίου (Ντα Βάιν Τζόι Ράντολφ), η οποία θρηνεί την απώλεια του γιου της, ο οποίος σκοτώθηκε στο πόλεμο του Βιετνάμ.

Οι τρεις φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες, ο καθένας τους φορτωμένος με βαθιές πληγές, με ευστροφία, στυλ, ευθύτητα και ευφυή αφηγηματική επινόηση θα βρουν τρόπο να έρθουν κοντά.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα