Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Πάσχα σε άλλες χώρες – Πώς το γιορτάζουν…

Το Πάσχα, μια από τις σημαντικότερες χριστιανικές γιορτές, γιορτάζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου, αν και με διαφορετικές παραδόσεις και έθιμα.

 
Χώρες με χριστιανική πλειοψηφία

Η πλειονότητα των χωρών όπου γιορτάζεται ευρέως το Πάσχα είναι εκείνες με σημαντικό χριστιανικό πληθυσμό. Αυτό περιλαμβάνει έθνη στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και τμήματα της Ασίας! Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική γιορτάζουν το Πάσχα.

 

Ανατολικές Ορθόδοξες Χώρες

Στην Ανατολική Ευρώπη και σε μέρη της Μέσης Ανατολής, το Πάσχα γιορτάζεται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, συνήθως σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή του Δυτικού Χριστιανισμού λόγω διαφορών στο ημερολόγιο. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία έχουν πλούσιες παραδόσεις που συνδέονται με το Ορθόδοξο Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών τελετουργιών και γαστρονομικών απολαύσεων.

Μοναδικά έθιμα του Πάσχα

Κάθε χώρα φέρνει τη δική της γεύση στους εορτασμούς του Πάσχα. Για παράδειγμα, στην Ισπανία, πραγματοποιούνται περίτεχνες πομπές γνωστές ως “Semana Santa” (Μεγάλη Εβδομάδα), με άρματα με θρησκευτικά αγάλματα. Στις Φιλιππίνες, πιστοί Χριστιανοί συμμετέχουν σε αναπαραστάσεις της σταύρωσης του Ιησού Χριστού. Εν τω μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Πάσχα συνδέεται με το easter bunny, δλδ το λαγουδάκι του Πάσχα και το κυνήγι πολύχρωμων αυγών, το egg hunt!

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα