Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Τι αποκαλύπτουν τα σεξουαλικά όνειρα και ποια είναι τα πιο δημοφιλή

Τι σημαίνουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις που εισβάλλουν στα όνειρά μας και μπορεί συχνά να μας αφήνουν με μια αίσθηση μεγάλης σωματικής ικανοποίησης, αλλά και εξίσου μεγάλης ντροπής ή αμηχανίας;

Μας αρέσει πραγματικά ο καλύτερός μας φίλος; Θέλουμε να κάνουμε σεξ με αγνώστους ή με τον/την πρώην σύντροφό μας;

Τα όνειρά μας, σύμφωνα με τον Φρόιντ, είναι η πύλη για το ασυνείδητο και συχνά αποκαλύπτουν τους ανομολόγητους φόβους, τα μπλοκαρίσματα και την προσωπική μας ιστορία που μπορεί να εισβάλλει από την πίσω πόρτα, στο ασυνείδητο όσο και αν εμείς την αποδιώχνουμε από την κύρια είσοδο, το συνειδητό.

Τα ερωτικά όνειρα δεν μπορούν να ερμηνευτούν στεγνά και καθολικά με μια ερμηνεία που να ταιριάζει σε όλους και σε όλα. Η ερμηνεία των ονείρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική μας ιστορία και τα σεξουαλικά όνειρα και οι φαντασιώσεις δεν αποτελούν εξαίρεση.

Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τον ρόλο της βιολογίας. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Sex Research διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα στην περίοδο της ωορρηξίας, ενώ υπολογίζεται ότι το 4% των ονείρων καταλήγουν σε οργασμό.

Περισσότερα στο: ygeiamou.gr

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα