Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Απόδραση

Απόδραση από τη ζωή της πόλης: Μια ημέρα εξωτερικούς χώρους για να ανανεώσεις τις ενέργειες σου.

Αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και ψάχνετε για μια εκδρομή με περιορισμένο χρόνο και χαμηλό κόστος, έχουμε μερικές ιδέες για εσάς.

Μια από αυτές είναι μια ολοήμερη απόδραση σε κοντινές αποστάσεις. Μπορείτε ακόμα και να κλείσετε μια διανυκτέρευση για να απολαύσετε περισσότερο το ταξίδι σας.

Η πρώτη πρόταση μας είναι η Χαλκιδική. Είναι ο προορισμός με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κατά τους θερινούς μήνες και είναι εξίσου όμορφη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η ορεινή Χαλκιδική και ορισμένα παραθαλάσσια μέρη της, όπως τα Νέα Μουδανιά, προσφέρουν εκπληκτικά τοπία και πολλά μαγαζιά για φαγητό και καφέ. Μπορείτε να απολαύσετε διαδρομές που θα ικανοποιήσουν κάθε φυσιολατρικό κοινό. Το βουνό του Χολομώντα, ύψους 1165 μέτρων, διαθέτει πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και αναρρίχηση και περιβάλλεται από χωριά όπως το Ταξιάρχη, όπου διοργανώνονται διάφορα events ανάλογα με την εποχή.

Ας εξερευνήσουμε τα Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Λουτρακίου, που βρίσκονται μόλις 13 χιλιόμετρα μακριά από την Αριδαία. Αυτός ο επίγειος παράδεισος είναι γεμάτος με πηγές που εκρήγνυνται με νερό θερμοκρασίας 37°C και προσφέρουν ιαματικές δράσεις που αντιμετωπίζουν μια ποικιλία ασθενειών. Αλλά δεν σταματάει εδώ. Είναι ένας τόπος που ενσωματώνεται στη φύση, με εκπληκτικά τοπία και πράσινο παντού. Υπάρχουν ταβέρνες, καφετέριες και καταλύματα κατά μήκος του δρόμου, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Λουτρά, ώστε να απολαύσετε τη φιλοξενία των ντόπιων. Αυτός ο προορισμός είναι ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με κάθε εποχή να φέρνει τη δική της μοναδική ομορφιά.

Επιπλέον, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η Έδεσσα, η πόλη με τους 12 καταρράκτες και το νερό να κυριαρχεί σε κάθε γωνιά. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο προορισμός φιλοξενεί τις περισσότερες διοργανώσεις ολοήμερων εκδρομών. Η Έδεσσα είναι ένας τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, εύκολα προσβάσιμος μέσω της Εγνατίας Οδού και προσφέρει μια συνδυαστική εμπειρία αξιοθέατων και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το πάρκο των καταρρακτών αποτελεί απαραίτητο προορισμό για χαλάρωση, με πολλά μικρά καταστήματα γύρω από αυτό.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, είναι η γραφική Νάουσα. Μια πόλη γεμάτη πράσινο και πολλά πάρκα. Το καταπράσινο “ρολόι” μπροστά από το Δημαρχείο, ύψους 25 μέτρων, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά σύμβολα της πόλης, με πολλά χρόνια ιστορίας. Στην Νάουσα συναντάμε επίσης αξιοθέατα και μνημεία όπως το Λαογραφικό Μουσείο των Βλάχων, που περιλαμβάνει εκθέματα από την παράδοση τους, παραδοσιακές ενδυμασίες και τοπικά είδη. Η Νάουσα, που βρίσκεται στην Ημαθία, απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα από τη Βέροια και 32 χιλιόμετρα από την Έδεσσα. Το πάρκο του Αγίου Νικολάου, μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, έχει ανακηρυχθεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, λόγω της πλούσιας βλάστησης, των πλατανιών και των πηγών του ποταμού Αράπιτσας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται επίσης τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και των 3-5 Πηγαδιών, με πίστες κάθε δυσκολίας.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα