Shook
Radio 104.4

Arist
Song

craby

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Ετήσιο Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Street Foods in Greece διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι σεφ Jonathan Harnett και Βασίλης Πανταζής θα δημιουργήσουν τρία πιάτα finger food με βάση το καβούρι, τα οποία θα διανεμηθούν στους περαστικούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με μουσική από γνωστό DJ, με στόχο την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών θαλασσινών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας τιμάται στις 18 Ιουνίου.

Ημέρες & Ώρες
Τρίτη 18/06
17:00 – 23:00

Περισσότερες Πληροφορίες
Φεστιβάλ μπλε καβουριού στη Θεσσαλονίκη με μπλε καβούρι Ατλαντικού (Callinectes sapidus).

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece στο Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας με το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Θεσσαλονίκη.

Ο τεράστιος πληθυσμός μπλε καβουριού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αποτελεί γνωστή απειλή για το τοπικό οικοσύστημα.

Με στόχο τη διάδοση της κατανάλωσης του μπλε καβουριού και την ανάδειξη της γευστικής αξίας του, ως μέσο μείωσης του πληθυσμού στην περιοχή, οι κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μπλε καβούρια (μπλε καβούρι Ατλαντικού – Callinectes sapidus) στην Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας.

Σκοπός μας είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ κατανάλωσης μπλε καβουριών στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στην Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τουρισμού του δήμου, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού – μπλε καβούρι Ατλαντικού (Callinectes sapidus) – στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι καταξιωμένοι σεφ Jonathan Harnett και Βασίλης Πανταζής θα ετοιμάσουν ευφάνταστες και εύγεστες συνταγές, με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα ξενικά είδη που εξαπλώνονται, απειλώντας το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Δίπλα στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα στηθούν τρία food trucks σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece. Στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας θα παρασκευαστούν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι σε μορφή finger food, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Μεξικό.

Από τις 17:00 έως τις 23:00 θα ετοιμάζονται νόστιμα πιάτα που θα διανέμονται στους περαστικούς υπό τους ήχους μουσικής που θα διαλέξει γνωστός DJ.

Η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για τα ξενικά είδη και την υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενικών ειδών και της απώλειας της βιοποικιλότητας μέσω των διατροφικών επιλογών.

Το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ, και την υποστήριξη και συνεργασία του Blue Marine Foundation.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα