Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Αντικείμενο έρευνας στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια το ελληνικό ελαιόλαδο – Προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

Τρία πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, Auburn, Temple και Yale School of Public Health, πραγματοποιούν μια κλινική δοκιμή με τον τίτλο “EVOO for Brain Health”, ερευνώντας την επίδραση του υψηλά φαινολικού ελαιολάδου σε γονιδιακές και μεταβολικές αλλαγές σε υγιή άτομα με οικογενειακό ιστορικό νόσου Αλτσχάιμερ.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην έρευνα είναι το “Plus Health Green Evoo” των “βιολογικών ελαιών Σακελλαρόπουλου”, με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη.

Ο κ. Γ. Σακελλαρόπουλος εξηγεί ότι το “Plus Health Green Evoo” είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο εξειδικευμένης παραγωγής, προερχόμενο από πέντε διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, με περιεκτικότητα 977 mg/Kg ελαιοκανθάλης, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 720% τον μέσο όρο δειγμάτων ελαιολάδων παγκοσμίως (135 mg/Kg), όπως προκύπτει από μελέτη στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνιας.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος επισημαίνει πως οι επιστημονικές έρευνες και οι συνεργασίες αποτελούν σταθερό στοιχείο της δράσης τους. Η νέα έρευνα ξεκινά μαζί με τη διενέργεια κλινικής δοκιμής στο πανεπιστήμιο Auburn, αξιολογώντας την επίδραση του υψηλά φαινολικού ελαιολάδου σε υγιή άτομα με οικογενειακό ιστορικό νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν η καθημερινή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιοκανθαλικού ελαιολάδου προστατεύει τα άτομα με γενετική προδιάθεση για τη νόσο Αλτσχάιμερ, η οποία αποτελεί την αιτία του 60% με 70% των περιπτώσεων άνοιας, χαρακτηριζόμενη ως μη θεραπεύσιμη και θανατηφόρα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα