Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Αυτά είναι τα πιο σπάνια χρώματα που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι

Όλοι γνωρίζουμε πώς μοιάζουν το μπλε και το κόκκινο, αλλά έχεις δει ποτέ το Heavenly blue ή το Vermilion; Κι αν ναι, μπορείς να τα αναγνωρίσεις;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πιο περίεργα χρώματα που υπάρχουν στον κόσμο. Και το καθένα είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο. Μερικά είναι φωτεινά και τολμηρά, ενώ άλλα είναι πιο διακριτικά και απαλά.

Αμάραντος

Amaranth

Αυτό το χρώμα είναι τόσο σπάνιο, που πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν καν ακούσει ποτέ! Από όλο το φάσμα, αυτή η κόκκινη απόχρωση φέρνει πολύ σε έναν κοκκινοφουξια τόνο. Πήρε το όνομά του από ένα λουλούδι που ανήκει στην οικογένεια των Amaranthaceae που έχει πέταλα σε αυτήν ακριβώς την απόχρωση.

 

Βερμιγιόν

Vermilion

Αυτό το έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα είναι συχνά πολύ παρόμοιο με αυτό του κόκκινου του αίματος. Αυτός ο βαθύς κόκκινος τόνος μπορεί επίσης να παραχθεί με χρωστικές από ορυκτά κινναβαρίτη και θειούχο υδράργυρο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να δημιουργηθεί συνθετικά μέσω της ανάμειξης άλλων χρωστικών βερμίλιον.

 

Gamboge

Gamboge

Αυτή η φωτεινή κίτρινη χρωστική ουσία χρησιμοποιείται πιο συχνά για λαδομπογιές και βερνίκια, ωστόσο, είναι επίσης γνωστό ότι παρασκευάζεται από τη ρητίνη των δέντρων που βρίσκονται στα δάση της Καμπότζης (εξού και το όνομα). Είναι κοντά στο κίτρινο χρώμα του κοβαλτίου και ίσως δεν το έχεις ξανακούσει ποτέ.

 

Burlywood

Burlywood

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πολύτιμα ξύλα, συνήθως συνδέουν αυτόν τον όρο με πεύκο ή κέδρο, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρεται σε ένα κοκκινοκαφέ σκληρό ξύλο από τη Δυτική Ινδία που ονομάζεται Butea frondosa, το οποίο αρχικά πιστευόταν ότι φύεται μόνο σε βουνοπλαγιές. Αυτό το χρώμα πήρε το όνομά του από το ανοιχτό καφέ χρώμα του ξύλου.

 

Celadon

Celadon - Weirdest Colors

Αυτή η ανοιχτόχρωμη απόχρωση του πράσινου πήρε το όνομά της από τον σελαδονίτη, ο οποίος είναι μια φυσική μαρμαρυγία που περιέχει αλουμίνιο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο και πυριτικό άλας που βρίσκεται συνήθως σε περιοχές όπως η Ρωσία ή η Ιαπωνία. Η λέξη celadon προήλθε στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1670, όταν οι άνθρωποι αναφέρονταν στα ανοιχτοπράσινα κομμάτια κεραμικής ως «Eau de la forêt de celadon», που σημαίνει «το νερό του δάσους».

 

Παραδεισένιο Μπλε

Weirdest Colors - Heavenly Blue

Το Heavenly Blue, γνωστό και ως Electric Blue ή Majorelle Blue, είναι ένα λαμπερό αληθινό χρώμα με υψηλό χρώμα και μέτριο κορεσμό. Δεν είναι τόσο φωτεινό σε σύγκριση με άλλα μπλε, αλλά εξακολουθεί να έχει υψηλό κοντράστ και να είναι ένα πολύ πλούσιο χρώμα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα