Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η καλή είδηση της ημέρας | Το πρώτο κυλικείο στην Ελλάδα ιδιοκτησίας νέων με αναπηρία

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νέοι με αναπηρία ίδρυσαν και λειτουργούν το δικό τους σχολικό κυλικείο.

Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Κυλικείου “3SSchool Synergy Snacks” στον Άγιο Δημήτριο, με τη συμμετοχή της αρμόδιας υπουργού και εκπροσώπων από την Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας Ατόμων με Αναπηρία (ΔΥΠΑ), το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, αλλά και το Ίδρυμα Junior Achievement Greece. Αυτοί οι φορείς συνέβαλαν ουσιαστικά στην ίδρυση του κυλικείου από την 3S. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υποστηρικτές, εκπαιδευτικοί, εθελοντές, γονείς, αλλά και άτομα με αναπηρία που συμμετέχουν ενεργά στο έργο.

Από το 2017, μία συνεργασία μεταξύ μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Νέας Ιωνίας οδήγησε στη δημιουργία της ΚοινΣΕπ “3S School Synergy Snacks”. Σε αυτήν την κοινωνική επιχείρηση εργάζονται νέοι με αναπηρία, πραγματοποιώντας τη συμπερίληψη στην πράξη και προσφέροντας ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στην αγορά εργασίας για όλους.

Το 2023, το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece ανέλαβαν την υποστήριξη ενός κυλικείου στον τομέα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου, όπου νέοι/νέες με αναπηρία αναλαμβάνουν εργασία. Περισσότεροι από 240 μαθητές με αναπηρίες, ηλικίας 13 έως 22 ετών, φοιτούν σε αυτό το σχολείο. Στα πλαίσια του Προγράμματος “Εγγύηση για το Παιδί” (Child Guarantee), το Κυλικείο ξεκίνησε τη λειτουργία του ως υποκατάστημα της Κοινωνικής Επιχείρησης “3S School Synergy Snacks”, με στόχο τη στήριξη της επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα