Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Η Παράσταση της Μιμή Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στην Παράσταση της Μιμή Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» που θα απολαύσουμε τον Ιανουάριο 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσουμε την οικογένεια Μπαλτατζή στη συνέχεια της ζωής τους όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, στη νέα πατρίδα τους.

Η Φιλιώ Μπαλτατζή και η οικογένειά της μας συστήθηκαν με την παράσταση Σμύρνη μου Αγαπημένη, η οποία μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο με τον ίδιο τίτλο. Η παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» είναι η συναρπαστική συνέχεια.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης-Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 θα ανέβει ένα ιστορικό έπος, που επιμελήθηκε η Μιμή Ντενίση και γνώρισε τεράστια επιτυχία στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας, και θα μας περιγράψει όλες τις στιγμές, δύσκολες και εύκολες, από τη νέα τους ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Μία καινούργια Πατρίδα! Από την Σμύρνη… Στην Σαλονίκη.
Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν.

Η παράσταση είναι μια περιγραφή της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα και στην Ευρώπη, την οποία παρακολουθούμε μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων.
Οι αντιθέσεις, οι διαφορετικές συνήθειες και αντιλήψεις των πολιτισμών που συνυπάρχουν στη Θεσσαλονίκη κι βρίσκουν τρόπο να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή.

Υπόθεση:
Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιβιώσουν από τη Μικρασιατική Καταστροφή και να φτάσουν στην Ελλάδα. Έχουν χάσει τα πάντα και προσπαθούν να ξαναρχίσουν από το μηδέν.

Η Φιλιώ, μαζί με την κόρη της Λευκοθέα και τον γιο της Βασιλάκη, αλλά και τη Ζαχαρούλα, την αγαπημένη της βοηθό, η οποία γίνεται γυναίκα του γιου της, προσπαθούν να βρουν έναν μακρινό συγγενή του πατέρα της.

Η ανταλλαγή των πληθυσμών τούς δίνει την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή στις μουσουλμανικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Εκεί, παρέα με πρόσφυγες από τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη και την υπόλοιπη Μικρασία, στήνεται το σκηνικό της νέας τους ζωής.

Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων, μετά από πολλές δυσκολίες, καθώς έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και ο πολυπολιτισμικός πληθυσμός της από τη μεγάλη φωτιά του 1917. Οι πρόσφυγες θα ξαναφτιάξουν τη ζωή τους καθώς οι Εβραίοι της πόλης θα οδεύσουν σιγά σιγά προς την καταστροφή τους.

Το έργο αποτελεί συνέχεια του Σμύρνη μου αγαπημένη και γράφτηκε μετά από έρευνα σε κείμενα ελληνικά και ξένα που αφορούν την ταραγμένη εποχή του Μεσοπολέμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Αντρέας Κατσιγιάννης
Παραγωγός: Γιώργος Iσαάκ
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Κατερίνα Γερονικολού
Ναταλία Δραγούμη
Μαρία Εγγλεζάκη
Κώστας Καζάκας
Κωνσταντίνος Καζάκος
Μέμος Μπεγνής
Όλγα Πολίτου
Πρόδρομος Τσουνίδης
Μαρία Φιλίππου
Επίσης οι:
Χρήστος Βελιάνο
Μανώλης Γεραπετρίτης
Αλεξάνδρα Ζώη
Εστέλλα Κοπάνου
Μαρίλια Μητρούση
Αιμίλιος Μωισίδης
Γιώργος Νάτσιος
Νικόλας Νικολαΐδης
Ηλίας Νομικός
Έφη Σταυροπούλου
Ειρήνη Χατζηνίκου
Παραγωγή/Διοργάνωση: People Entertainment Group

12 Ιαν – 11 Φεβ 2024
Η Παράσταση της Μιμή Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη
 
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 / Τηλέφωνο: 2310 895 800 -Email: [email protected] / Εισιτήρια-Τιμές εισιτηρίων: από 12€-38€ / Προπώληση: more.com και εκδοτήρια του Μεγάρου.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα