Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Θεσσαλονίκη: Στην προβλήτα Α του λιμανιού η ρίψη του Τίμιου Σταυρού για τα Θεοφάνια

Η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Τίμιου Σταυρού για τον εορτασμό των Θεοφανίων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν σε νέα τοποθεσία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, στην Α’ προβλήτα, στις 11:05. Πρόκειται για αλλαγή τόσο της τοποθεσίας όσο και του τρόπου εκτέλεσης της εκδήλωσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την παρουσίαση μιας φωτογραφίας του 1917 από τον π. Κωνσταντίνο του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο. Στη φωτογραφία αυτή απεικονίζονται ο τότε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τον αγιασμό των υδάτων στην προβλήτα Α΄του λιμανιού.

Εν όψει της ιστορικής αξίας της φωτογραφίας, ο κ. Φιλόθεος αποφάσισε να επαναφέρει την προβλήτα Α΄ ως χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης. Έτσι, προβλέπεται μια μικρή λιτανεία του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά μέχρι το λιμάνι, όπου θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Σταυρού, με συμμετοχή εκείνων που θα βουτήξουν για την ανάκτησή του.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα