Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Συναντήσεις στην Οικία Τέλλογλου – Εργαστήρια για Ενήλικες

Με Συναντήσεις στην Οικία Τέλλογλου πραγματοποιούνται τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες, που ανακοίνωσε το Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ, από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Ιανουάριο 2024.

Τα πολυετή εκπαιδευτικά προγράμματα του Τελλογλείου Ιδρύματος από την αρχή της δημιουργίας τους, έχουν ως βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης.

Τέχνη & Βιογραφία (Τετάρτη 17:00-19:00)

Περιγραφή:
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ανοίγει και φέτος την οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος), για τις συναντήσεις της Ιστορίας της Τέχνης.

Στην ‘Τέχνη & Βιογραφία’, θα φωτιστούν σημεία της προσωπικής ζωής των καλλιτεχνών και θα ερευνηθούν οι συνδέσεις με την εικαστική παραγωγή, η οποία όρισε την πορεία της μοντέρνας τέχνης στον ευρωπαϊκό χώρο.

Έναρξη Κύκλου: 8 Νοεμβρίου 2023

Λήξη Κύκλου: 31 Ιανουαρίου 2024

Δηλώσεις συμμετοχής ανοιχτές μέχρι την εξάντληση των θέσεων. Οι συναντήσεις γίνονται σε κλειστά τμήματα έως 15 άτομα/τμήμα. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής διδάκτρων.

Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου

Ιστορία της Νεοελληνικής Τέχνης (Τετάρτη 19:30-21:30)

Περιγραφή:
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ανοίγει και φέτος την οικία Τέλλογλου για τις συναντήσεις της Ιστορίας της Τέχνης.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση του κάθε αιώνα.

Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ευρωπαϊκά ρεύματά που επηρέασαν την παραγωγή έργων τέχνης στις διαφορετικές σχολές που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και φυσικά, θα γνωρίσουν έργα-ορόσημα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ελληνική ζωγραφική, όπως τους αντιπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου (Βρυζάκης, Λύτρας, Γύζης, Ιακωβίδης, Τσόκος, Βολανάκης κ.α.) αλλά και έργα των Τσαρούχη, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Εγγονόπουλο κ.α. που όρισαν την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής τον 20ο αιώνα.

Έναρξη Κύκλου: 8 Νοεμβρίου 2023

Λήξη Κύκλου: 31 Ιανουαρίου 2024

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων, η έναρξη των προγραμμάτων θα μετατοπιστεί χρονολογικά.

Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου

Οικία Τέλλογλου
Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος

Κόστος: 120 ευρώ (για 10 δίωρες συναντήσεις) /Διάρκεια: 8 Νοεμβρίου 2023 – 31 Ιανουαρίου 2024/ Τέχνη & Βιογραφία (Τετάρτη 17:00-19:00) και Ιστορία της Νεοελληνικής Τέχνης (Τετάρτη 19:30-21:30).

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα