Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Όλοι θα θέλαμε μια τουαλέτα βγαλμένη απο επιστημονική ταινία… Και πλέον , θα την έχουμε

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη ….

Σίγουρα, αυτή είναι η τουαλέτα με την πιο εντυπωσιακή θέα στον πλανήτη. Ή μάλλον, έξω από αυτόν τον πλανήτη. Αυτή η εξαιρετική τουαλέτα προορίζεται για τους τουρίστες του διαστήματος που θα κλείσουν θέση στην κάψουλα της Space Perspective. Η κάψουλα ανεβαίνει σε ύψος 30.000 μέτρων με ένα αερόστατο υψηλής τεχνολογίας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στην άκρη του διαστήματος.

Καθώς τα ταξίδια αυτά διαρκούν περίπου έξι ώρες, η κάψουλα χρειαζόταν μια τουαλέτα. Η ιδρύτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος της Space Perspective, Τζέιν Πόιντερ, απηύθυνε έντονο αίτημα στους σχεδιαστές, Νταν Ουίντοου και Ιζαμπέλα Τράνι, ζητώντας να δημιουργηθεί ένα μπάνιο με θέα προς τα αστέρια και την καμπυλότητα της Γης.

Παρά την επικέντρωση στη θέα, υπάρχει και ένα παράθυρο στην τουαλέτα, όχι για λόγους ιδιωτικότητας (καθώς δεν θα υπάρχει άλλος εκεί έξω), αλλά για την περίπτωση που οι ταξιδιώτες επιθυμούν ένα διάλειμμα για να απολαύσουν και να επεξεργαστούν την μοναδική αυτή εμπειρία στο μυαλό τους. “Γι’ αυτό το λόγο, το κάθισμα της τουαλέτας διαθέτει ένα μαξιλάρι, προκειμένου να εξασφαλίσει άνεση”, προσθέτει η Πόιντερ.

Ο σχεδιασμός της τουαλέτας έχει την ευεξία ως κεντρικό θέμα, γι’ αυτό και έχει αποκαλεστεί επίσημα “Space Spa”. Όταν ρωτήθηκε αν το όνομα αυτό υπονοεί ότι μπορεί κάποια μέρα να υπάρξει ένα τζακούζι δίπλα στην τουαλέτα και τον νιπτήρα, η Πόιντερ γελά και αναγνωρίζει ότι “το εσωτερικό της κάψουλας μπορεί να προσαρμοστεί”.

Όσον αφορά την έλλειψη βαρύτητας, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για αυτήν την κομψή τουαλέτα, διότι απλά δεν υπάρχει. Τα ταξίδια με στρατοσφαιρικά αερόστατα στην άκρη του διαστήματος που διοργανώνουν η αμερικανική Space Perspective και η γαλλική Zephalto μπορεί να φτάνουν σε πολύ μεγαλύτερα ύψη από ένα εμπορικό αεροπλάνο, αλλά δεν εισέρχονται στο υποτροχιακό διάστημα, όπου οι ταξιδιώτες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη βαρύτητα.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα