Shook
Radio 104.4

Arist
Song

Το αποτελεσματικό αντιβηχικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Η ιαματική δράση του μελιού αποδίδεται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και φαινολικό οξύ.

Το μέλι πλούσιο σε γλυκόζη και φρουκτόζη, ενώ περιλαμβάνει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα, ένζυμα και ιχνοστοιχεία (όπως ασβέστιο, χαλκός, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο). Όσον αφορά τη θερμιδική αξία του, μία κουταλιά του (21 γρ.) περιέχει 64 θερμίδες.

Επιπλέον, έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι το μέλι διαθέτει αντιβηχικές ιδιότητες. Ερευνητές του Πολιτειακού Κολεγίου Ιατρικής της Πενσυλβάνια διεξάγοντας πείραμα σε 105 παιδιά ηλικίας 2-18 ετών, τα οποία κατανάλωναν 1-2 κουταλιές μέλι περίπου μισή ώρα πριν αποκοιμηθούν, διαπίστωσαν ότι το μέλι αποτελεί πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση του βήχα σε σύγκριση με ορισμένα αντιβηχικά σιρόπια που περιέχουν δεξτρομεθορφάνη.

Παραδοσιακά, το μέλι χρησιμοποιείται ως φυσικό αντιμικροβιακό σιρόπι για την ανακούφιση του βήχα. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα φυσικό αντιμικροβιακό σιρόπι με λεμόνι και μέλι, το οποίο απαλύνει τον πονόλαιμο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράστε ένα λεμόνι που έχετε κόψει στη μέση με τη φλούδα για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το λεμόνι στο νερό και προσθέστε τρεις κουταλιές μέλι. Ανακατέψτε καλά και πιείτε το σιρόπι αυτό δύο φορές την ημέρα.

Οι έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι σε όσους καταναλώνουν μέλι συχνά, όπως για παράδειγμα τρία έως τέσσερα κουταλιές καθημερινά, μειώνεται η διάρκεια του κοινού κρυολογήματος σε σύγκριση με αυτούς που δεν καταναλώνουν μέλι. Με άλλα λόγια, το μέλι μπορεί να συμβάλει στον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό χειρισμό του κοινού κρυολογήματος.

NEWSLETTER   NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER NEWSLETTER

Θέλετε να μαθαίνετε για τα νέα και τους διαγωνισμούς μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διάβασε περισσότερα